top of page
diet_lec.jpg

Hagyományos kínai dietetika

kínai dietetika - AkuMeD Hagyományos Kínai Orvosi Rendelő - Budapest

Nem is gondoltam volna, hogy már olyan régen is fogyókúráztak a kínaiak! Pedig ők nem is olyan kövérek, nem?

 

A hagyományos kínai dietetika nem elsősorban fogyásra van, hanem az egészséges táplálkozás alapelveiről és a betegségek megelőzéséről beszél.

 

De lehet vele fogyni is?

 

Minden diétával lehet fogyni. Kivétel nélkül mindegyikkel.

Annyi a lényeg, hogy csinálni kell. A hagyományos kínai dietetikának viszont elsősorban nem a fogyás a célja, hanem az egészséges táplálkozás. Persze ha az ember egészségesen táplálkozik, akkor eleve nem olyan könnyű meghízni, illetve amikor elkezdődik a diéta, óhatatlanul fogyni is fog. De nem a fogyás áll a fókuszpontban. Már csak azért sem, mert a hagyományos kínai dietetika a hagyományos kínai egészségmegőrzés része, ami pedig egy nagyon átfogó életvezetési protokoll. Ennek a célja a betegségek és a problémák kialakulásának megelőzése.

 

Ez az öt elem diéta?

 

Nem tudom, az pontosan mit jelent, van egy erős, szakirodalom által alátámasztott tudományos sejtésem, hogy ez csak ilyen jól hangzó marketingszöveg. Inkább amolyan marketingfogás. Mintha azt mondanám, hogy „jin-jang akupunktúra”, vagy „hagyományos kínai energetikai kezelés”, vagy „neurofunkcionális akupunktúra”, vagy „autentikus kínai orvoslás”. Sok értelme egyiknek sincsen, de jól hangzik. A hagyományos kínai dietetika a hagyományos kínai orvoslás alapelméletében gyökeredzik, az étkezési alapelvek az egészségmegőrzési gyakorlat és a terápiás alapelvek egyenes következményei.

 

Jó, de akkor tudtok segíteni lefogyni vagy nem?

 

Hát, éppenséggel tudunk, de az nem lesz különösebben szórakoztató.

kínai dietetika - AkuMeD Hagyományos Kínai Orvosi Rendelő - Budapest

AkuMed

Autentikus Kínai Orvoslás

Bejelentkezés szükséges

Bejelentkezni a következő telefonszámon és emailcímen lehet:

+3670 88 66 854

akumed@protonmail.com

bottom of page