top of page
kopoly_lec.jpg

Köpölyözés

köpölyözés - AkuMeD Hagyományos Kínai Orvosi Rendelő - Budapest

A köpölyözés a hagyományos kínai orvoslásban használt kezelési modalitások egyike – amellett, hogy gyakorlatilag a világ majdnem minden pontján találkozunk valami hasonló megoldással a népi gyógyászatok között. (Csakúgy, mint ahogyan a hagyományos kínai orvoslásban olykor alkalmazott véreztető köpölyözésnek is megvan a maga népi megfelelője – piócával, vagy anélkül.) Ha a hagyományos kínai orvoslás fő modalitásai közé az akupunktúrát,

a hagyományos kínai gyógynövény-terápiát és a hagyományos kínai masszázsterápiát soroljuk, akkor a köpölyözés inkább amolyan alkategória. Általában az akupunktúra és a tui na egyik segédterületeként tekintenek rá.

 

A köpölyözés során üveg, porcelán, bambusz vagy műanyag vákuumpoharakat (köpölyöket) helyezünk a testre. A köpölyökben valamilyen módon vákuumot hozunk létre (ez történhet szivattyúval vagy a köpölyben levő oxigén elégetésével). A köpölyökben kialakuló vákuum szívóhatást fejt ki a bőrre és a bőr alatti szövetekre, amivel serkenti az adott terület, illetve a környező szövetek vér- és nyirokkeringését.

A köpölyözés hatására a bőrön kialakulhat enyhe véraláfutás és lilás elszíneződés, ami teljesen megszokott. Ez néhány nap alatt magától felszívódik. Michael Phelpsnek is voltak ilyen foltjai valamelyik olimpián, aminek hatására szignifikánsan megnőtt a különböző hagyományos kínai orvosi rendelőkben a köpölyözés utáni érdeklődés.

 

Fáj?

 

Nem.

 

Kellemes?

Van, aki szereti.

MILYEN PANASZOK, PROBLÉMÁK ESETÉN ALKALMAZOM?

Krónikus és akut mozgásszervi problémák, ízületi és izomfájdalmak, sportsérülések, rándulások, szalagsérülések, gerincfájdalmak, hát- és derékproblémák, porckorongproblémák, rossz testtartásból eredő fájdalmak, nyaki gerincproblémák, befagyott váll, reumás fájdalmak,  térdproblémák, fájdalmas triggerpontok stb.

köpölyözés - AkuMeD Hagyományos Kínai Orvosi Rendelő - Budapest

AkuMed

Autentikus Kínai Orvoslás

Bejelentkezés szükséges

Bejelentkezni a következő telefonszámon és emailcímen lehet:

+3670 88 66 854

akumed@protonmail.com

bottom of page